LogoMania: RTL 102.5 vs RTL Radio

Het Italiaanse RTL 102.5 heeft een nieuw logo. RTL 102.5 heeft ondanks haar naam niets van doen met het in Luxemburg gevestigde RTL Group SA. RTL 102.5 bestaat sinds 1987 en was oorspronkelijk een lokale zender; de afkorting stond dan ook voor Radio Trasmissioni Lombarde, maar de zender werd al snel een nationale Italiaanse zender, waardoor de afkorting niet meer van toepassing werd. Sinds afgelopen week heeft de zender een nieuw logo. Het nieuwe logo past in de stijl van het logo van het Duitse RTL Radio, dat wel tot RTL Group SA behoort. Op televisie is het logo ook zichtbaar middels de tv-zender ‘Hit Channel’ die inmiddels is omgedoopt tot ‘RTL 102.5 Hit Channel’. RTL 102.5 is in handen van Lorenzo Suraci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *