Van der Laan openbaart vertr. info TVGids.nl

Staatssecretaris Medy van der Laan (Cultuur & Media, D66) heeft door haarzelf (bedrijfs)vertrouwelijk genoemde informatie met de kosten uit de afgelopen jaren van de website TVGids.nl geopenbaard. De informatie is als vertrouwelijk deel in antwoord op vragen van VVD-kamerlid Fadime Örgü aan de Tweede Kamer verstuurd, maar vertrouwelijk op de OC&W website te vinden. TVGids.nl is een activiteit van het programmabladenbedrijf van AVRO, KRO, NCRV en Sanoma Uitgevers (BV Programmabladen AKN).

Uit de gegevens blijkt dat BV Programmabladen AKN ten bhoeve van TVGids.nl
in 2003 457.124 euro aan kosten te hebben gemaakt; in 2002 bedroeg dat nog 378.670 euro.; terwijl in 2001 een recordbedrag van 516.355 euro werd besteed. TVGids.nl is de tweede electronische programmagids van de publieke omroepen. De NOS is op internet ook met gids.omroep.nl actief. Het VVD-kamerlid gaat in op de discussie of de website een neventaak of nevenactiviteit is en noemt de website verlieslijdend. Staatssecretaris Van der Laan geeft in haar beantwoording aan dat gezien de discussie rondom de Europese Commissie er aanleiding bestaat het neventaakregime ‘nader te onderzoeken’. Örgü is van mening dat stappen genomen moest worden tegen BV Programmabladen AKN om te voorkomen dat TVGids.nl structureel met winst uit andere neventaken of omroepmiddelen bekostigd wordt.

UPDATE: inmiddels heeft Oc&W (dank ‘blauwbaard’!) de ‘vertrouwelijke’ informatie van haar website gehaald.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *