Voortgang Irdeto1 uitfasering

Canal Digitaal Satelliet maakt voortgang met de uifasering van Irdeto1. Nadag gisteren TMF stopte met de uitzending in Irdeto1, zijn vandaag Veronica/Jetix en Net 5 gestopt met het uitzenden in Irdeto1. De planning van Canal Digitaal Satelliet is om op 10 mei Yorin en RTL 5 te laten stoppen met Irdeto1, op 17 mei SBS 6, op 26 mei Nederland 1 en 3, en vervolgens op 31 mei RTL 4 en Nederland 2. De omwisseling voor houders van een Irdeto1-smartcard naar een (tegen betaling beschikbare) Irdeto2 of Mediaguard2 smartcard verloopt volgens operationeel directeur Kees Färber voorspoedig. De planning kan overigens volgens Färber worden aangepast naar gelang de verdere ontwikkelingen. Na uitfasering van Irdeto1 is het Nederlandse pakket alleen met een officiele kaart technisch te zien. De Nederlandse varianten op Irdeto2 en Mediaguard2 zijn nog niet gehackt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *