Sat4all:Mediaguard2-CanalDigitaalSatelliet gehackt

Het gecodeerde satellietaanbod van Canal Digitaal Satelliet is opnieuw gehackt. Dit melden verschillende gebruikers van het satellietboard Sat4all. Middels een zogeheten ‘Wildcard’ en speciale software die op de kaart geladen dient te worden, is in combinatie met onafhankelijke satellietontvangers al dan niet in combinatie met een Common Interface CAM het volledige in Mediaguard2 gecodeerde aanbod zonder te betalen aan de operator zichtbaar te maken op illegale wijze. Daarbij gaat het ook om het premiumaanbod van Canal+ met sport, films en erotiek. De Nederlandse variant van Mediaguard2 was tot op heden ongehackt. De Italiaanse en Spaanse varianten van Mediaguard2 waren vrij spoedig na hun introductie gehackt, waarna de operators Sky Italia en Digital+ besloten tot een migratie naar resp. NDS/Videoguard en Nagravision. Canal Digitaal Satelliet is deze maand bezig met de afronding van de omwisseling van het ‘oude’ Irdeto1 systeem naar Irdeto2 en Mediaguard2, waarbij het de semigratis kijkers een fikse bijdrage (59,95 euro)vraagt voor een nieuwe smartcard. Canal Digitaal Satelliet prijst de Mediaguard2-smartcard aan als ‘beter beveiligde smartcard’. De kosteloze Mediaguard1-omwisseling naar Mediaguard2 vond in Nederland plaats in het voorjaar van 2003. Mediaguard is eigendom van van Kudelski, die eveneens eigenaar is van Nagravision.

UPDATE (reactie Canal Digitaal Satelliet)
Canal Digitaal Satelliet reageert bij monde van operationeel directeur Kees Färber tegenover DutchMedia met de mededeling de gemelde zaken ‘voorbarig’ te vinden en ‘nog niet hebben kunnen constateren dat er succesvolle hacks op Mediaguard2 zijn uitgevoerd die langer dan een maand werken’. Tevens meldt Färber dat indien de hack zou werken, het huidige systeem ‘nog voldoende mogelijkheden biedt om samen met Kudelski/Nagra te kijken naar tegenmaatregelen’. Canal Digitaal Satelliet voegde daaraan toe dat geen enkel systeem voor altijd gevrijwaard is voor hacks en zegt te begrijpen dat men vanuit de hackerswereld probeert de Medfiaguard2-codering te kraken. Overigens liet Canal Digitaal Satelliet ten tijde van de hack op de Italiaanse variant van Mediaguard2 nog weten dat haar systeem superieur was, en het het bedrijf zou verbazen indien deze binnen afzienbare tijd zou worden gekraakt.

UPDATE2: Na het verkrijgen van nadere informatie is het vermoedelijk aan het ‘einde van de maand’ bij de maandelijkse update mogelijk einde oefening voor het ‘illegale’ kijken. Inmiddels is overigens wel een mogelijkheid voor het kijken middels de ‘Dreambox’ met de ‘CAM3D’ geconstateerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *