Finale Champions League ongecodeerd in HDTV!

COMMENTAARTJE-Terwijl de spelers in de Nederlandse mediaindustrie tot nu toe geen flauw benul hebben hoe om te gaan met de HDTV-ontwikkelingen en verstek laten gaan in Europese HDTV-projecten, gaan de ontwikkelingen in andere grote EU-landen hard. De Britse BBC alsmede de Duitse betaaltelevisie-omroep Premiere en het Britse Sky hebben duidelijke HDTV-ambities, allemaal via satelliet.

Voetballiefhebbers kunnen -ook in Nederland- vanavond met de juiste apparatuur in HDTV via de Astra1, (gewoon) ongecodeerd rechtstreeks kijken naar de Champions League voetbal-finale dankzij het Duitse commerciƫle zenderbedrijf ProSiebenSat.1 die werk maakt van HDTV-pilots. De beeldresolutie zal 1920x1080i zijn met 25 frames per seconde in Dolby Digital 5.1 Surround. Frequentie 11.436 GHz V Symb.Rate 22.000 FEC 5/6.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *