Mediakabel wordt geliquideerd

De kabelaars UnitedGlobalCom (UPC), Multikabel/Primacom en Essent Kabelcom hebben besloten Mediakabel te liquideren voor het einde van dit jaar. Mediakabel werd in 1996 opgericht door de gezamenlijke kabelaars met als doel gezamenlijke digitale kabeltelevisie via de kabel te realiseren. Nadat dit gezamenlijke initatief mislukte (onder de naam Mr Zap) werd Mediakabel een facilitair bedrijf dat aan de aandeelhouders en Casema de signalen voor digitale kabeltelevisie leverde.

Volgens woordvoerders van de betrokken kabelexploitanten zullen de exploitanten hun digitale kabelsignalen nu zelf faciliteren en worden eigen digitale kopstations gebouwd. Woordvoerder Jan Bakker meldt daarbij dat er voor Essent Kabelcom geen verder toegevoegde waarde bestaat om Mediakabel te laten voortbestaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *