CAIW start migratie digitale televisie op 2 juni

CAIW start als eerste Nederlandse kabelexploitant op 2 juni met de migratie naar digitale kabeltelevisie onder de noemer ‘Allemaal Digitaal’. Zoals eerder door CAIW aangekondigd, zal het aan haar circa 80.000 abonnees deze zomer voor 10 euro verzendkosten een digitale kabelontvanger ter beschikking stellen. Het digitale basisaanbod van CAIW is integraal onderdeel van het standaardpakket. Komende donderdag start het inschrijfproces hiertoe die tot 1 augustus zal duren. CAIW verwacht dat de ontvangers nog voor 15 juli kunnen worden uitgeleverd (indien aangevraagd voor 15 juni). CAIW-abonnees kunnen tot 1 augustus de kosteloze ontvanger waarvan er een per huishouden wordt geleverd, aanvragen. Na de uitlevering van de digitale kabelontvangers zal zoals eerder aangekondigd het analoge CAIW-kabelpakket worden ingeperkt tot 24 tv-kanalen; het kabelradio-aanbod blijft daarbij gelijk.

Met name themazenders zullen vanaf dan alleen digitaal beschikbaar komen. Het digitale basisaanbod uit 50 tv- en 50 radiokanalen zal bestaan, aldus CAIW. Daarnaast biedt CAIW nog een themazenderpakket aan onder de naam ‘CAIWay DTV Premium’. Naast de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Aalsmeer, Uithoorn en Maassluis die vanaf 2 juni met de migratie te maken krijgen, zal rond oktober deze ook voor de circa 5000 abonnees in Oudenbosch gelden. Stichting CAI IJsselstein heeft eveneens in samenwerking met CAIW de migratie aangekondigd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *