Leo van der Goot verlaat RTL Nederland

Leo van der Goot stopt komende maandag als programmadirecteur RTL Nederland. Dit heeft DutchMedia vernomen uit een interne memo. Deze is door Jacqueline Hekkers (directeur Jacqueline Hekkers) geschreven en ondertekend door Fons van Westerloo. DutchMedia publiceert de memo integraal (zie hiervoor de link onder dit bericht). De website Mediakrant bracht hierover samen met RTL Boulevard een primeur.

Fons van Westerloo zal zijn taken persoonlijk overnemen; de programmaleiders van RTL 4 (Wim ter Laak), RTL 5 (Jaap Hofman) en Yorin (Erland Galjaard) blijven daarbij in functie. Het interne memo meldt eveneens dat Van der Goot tot eind 2005 nog voor RTL Group SA en RTL Nederland SA ‘creatieve’ werkzaamheden zal verrichten. Van Westerloo geeft in de memo toe dat deze ‘op een aantal punten verschil van inzicht’ had met Van der Goot over ‘de wijze waarop de tv-zenders van RTL Nederland de toekomst in moeten’. De aankondiging komt enkele dagen nadat het bedrijf intern aankondigde Yorin naar Luxemburg te zullen overhevelen.

Van der Goot volgde onder leiding van Dick van der Graaf de opgestapte programmadirecteur Bert van der Veer op in 2000. Van der Goot meldde enige tijd geleden in een Volkskrant-interview 200.000 euro op jaarbasis te verdienen. Van Westerloo spreekt niet over een opvolger voor Van der Goot, waarmee het – mede gezien het snelle vertrek – er op lijkt dat de in Katwoude woonachtige RTL-directeur zijn macht binnen de RTL Nederland wil verstevigen door zelf de verantwoordelijkheid over de programmatische invulling te claimen. Van Westerloo is sinds 1 oktober 2003 algemeen directeur van RTL Nederland.

Het interne memo is te vinden door hier op te klikken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *