Talpa TV start maandag: Kuifje weggejaagd

Talpa TV start komende maandag technisch met uitzenden. Vanaf komende maandag zal t/m 12 augustus dagelijks op het kanaal van Nickelodeon van 20 uur tot circa 02 uur een promofilm met een voorbeschouwing op de nieuwe zender vertoond worden, zo heeft Thomas Notermans DutchMedia laten weten. De promofilm die 20 minuten duurt zal in carousselvorm (continue herhaling) worden uitgezonden. De officiele start is – zoals aangekondigd – voorzien voor 13 augustus. De reden van de start voor 13 en niet 12 augustus is volgens Notermans dat dan een completer voetbalprogramma kan worden getoond dan op 12 augustus. In de programmaschema’s in de televisiegidsen staat overigens na 20 uur dat Nickelodeon-programma’s als Kuifje, De Berenboot en Calimero worden uitgezonden in de avonduren, maar dat zal volgens Notermans niet het geval zijn. Jochem de Jong bevestigde namens Nickelodeon dat Nickelodeon vanaf maandag haar zendtijd deels zal afstaan aan Talpa. “Dit is in lijn met onze afspraken”, aldus De Jong. Volgens de Nickelodeon-zegsman kon echter – gezien het late tijdstip waarop duidelijk werd dat Talpa de zendtijd zou gaan gebruiken – niet voorkomen worden dat in de programmabladen de informatie correct kon worden opgenomen. Talpa TV zal bij de start van de definitieve uitzendingen van 18 tot circa 02 uur uitzenden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *