SBS Broadcasting SA: dalende winst;stijgende omzet

SBS Broadcasting SA maakte het afgelopen half jaar beduidend minder netto winst dan over het eerste half jaar in 2004. Over het eerste half jaar boekte het bedrijf een netto omzet van 414,354 miljoen euro met een netto winst van 11,296 miljoen euro. Dit is een winstdaling van 21 % bij een omzetstijging van 26 %. Dit wordt met name veroorzaakt – zo blijkt uit de cijfers door met name een verlies op obligatieleningen ‘senior notes’ en een herfinanciering daarvan. De operationele winst (operating income) voor belastingen, rente e.d. steeg over het eerste half jaar van 32,4 naar 45,3 miljoen euro. De Nederlandse tv-activiteiten van de Nederlandse deelneming SBS Broadcasting BV (Net 5, SBS 6, Veronica) draaiden over het eerste half jaar met een omzet van 103,137 miljoen euro; circa 3,5 miljoen euro meer dan over dezelfde periode in 2004. Het afgelopen half jaar nam SBS Broadcasting SA de Scandinavische Canal+ activiteiten (C More Group), verkreeg het een 100 % van de Roemeense zender Prima TV en de Roemeense radiozenders STAR FM en Kiss FM. startte het In het tweede kwartaal draaide de Nederlandse televisie-operaties van SBS met een omzet van 59,046 miljoen euro; 1,365 miljoen meer ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Volgens SBS Broadcasting SA zijn deze omzetverbeteringen te danken aan een verhoging van de inkomsten van Call-TV programma’s en meer reclame-omzet. Losse (operationele) cijfers van de resultaten van de Nederlandse tv-operaties zijn (zoals gebruikelijk) niet vrijgegeven. Veronica Uitgeverij BV draaide een omzet van 32,292 miljoen euro; 1,35 miljoen meer dan in 2005, dankzij verhoogde abonneetarieven en hogere abonnee-aantallen. De aangepaste winst voor ammmortisatie, belasting en afwaardering bedraagt voor Veronica Uitgeverij over het eerste half jaar 9 miljoen euro; 1,113 miljoen euro meer dan over dezelfde periode in 2004. Voor de Nederlandse televisieactiviteiten meldt het beursgenoteerde bedrijf verder dat de kosten in Nederland zijn teruggebracht, waardoor de operationele inkomsten stegen met 6,347 miljoen euro en de operationele uitgaven met 4,8 miljoen daalde. Concurrent RTL Group SA maakt naar verwachting eind augustus/begin september haar halfjaarcijfers bekend waaronder ook de cijfers voor de op Nederland gerichtte activiteiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *