SBS Broadcasting SA: royale verdiensten…

SBS Broadcasting SA is een royale werkgever voor haar directie en belangrijke stafleden. Dit blijkt uit de eind juni bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC gedeponeerde beursinformatie als onderdeel van het zogeheten 20F-jaarverslag. Daaruit blijkt ook dat op zenderniveau Net 5 een omzet van 66,9 miljoen euro draaide, SBS 6 in 2004 een omzet van 108,6 miljoen euro opleverde, en Veronica 33,5 miljoen euro aan omzet generereerde. De informatie over de honorering is extra interessant nu SBS Broadcasting SA wordt verkocht aan KKR en Permira.

Van de Nederlandse medewerkers bij de internationale holding heeft Frank Eijken (vice president sales & marketing) die contractbreuk pleegt en overstapt naar RTL Nederland/IP Nederland bij SBS Broadcasting SA een jaarsalaris van 350.000 euro met daarbij (volgens het jaarverslag) voor 2005 een voorziene bonus van 220.000 euro. Bovendien zijn familieleden van Eijken kosteloos meeverzekerd met de gezondheids en pensioenvoorzieningen van SBS Broadcasting SA. Naast de inkomsten heeft Eijken ook zeer royale optie-regelingen weten te bedingen in zijn contract.

Bart Soepnel, vice-president internationale programma aankoop, heeft in 2005 een salaris van 306.168 euro bedongen en voor 2006 315.348 euro. Daarnaast heeft Soepnel een bonusregeling die voor 2005 op kan lopen tot 91.850 euro en 94,604 euro voor 2006. Net als Frank Eijken heeft Bart Soepnel een zeer royale optieregeling alsmede kosteloze meeverzekering met de gezondheids en pensioenvoorzieningen van SBS Broadcasting SA.

DutchMedia publiceert in een apart bestandje de verdere details met informatie over de inkomsten van oprichter Harry Evans Sloan, algemeen SBS-directeur Markus Tellenbach (1,2 miljoen euro aan management fee, aangevuld met opties en max. 600.000 euro aan ‘incentives’ voor 2005) en de financieel directeur Jurgen von Schwerin. Het PDF-bestandje is te vinden door hier op te klikken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *