Ab Trik (Sky Radio Ltd): “Nederland mooie cijfers”

Ab Trik (Sky Radio Ltd): “Nederland heeft mooie cijfers”

De Nederlandse activiteiten van Sky Radio Ltd draaien met mooie cijfers. Dit zegt Ab Trik, algemeen directeur (CEO) van Sky Radio Ltd in een toelichting aan DutchMedia over de jaarcijfers van Sky Radio Ltd 2003/2004. Uit de jaarstukken van Sky Radio Ltd die eind juni zijn gedponeerd, blijkt een dat het bedrijf een omzet draaide van 41,543 miljoen Britse Pond (circa 62,3 miljoen euro), een winst voor belasting van 364.681 Britse pond (circa 547.021 euro) en een netto verlies van 1,45 miljoen Britse Pond (circa 2,18 miljoen euro); daarbij hoort overigens nog een valutaverekening van 196.529 Britse Pond voor 2003/2004. In boekjaar 2002/2003 maakte Sky Radio nog een netto winst van 12,28 miljoen Britse Pond (circa 18,42 miljoen euro) op 36,085 miljoen Britse Pond (circa 54,13 miljoen euro) omzet. Sky Radio Ltd telde in juni 2004 in totaal 152
personeelsleden; aan de hoofddirectie werd in het boekjaar in totaal 485.072 Britse Pond (circa 727.600 euro) uitgekeerd, een daling van 7,3 % ten opzichte van het jaar daarvoor. Het grootste deel van deze gelden gingen naar de algemeen directeur. Sky Radio betaalde aan Ruud Hendriks overigens voor de overname van de kabeldekking ten behoeve van Radio Veronica 200.000 Britse Pond (circa 300.000 euro).

De grote resultaatverschillen tussen 2002/2003 en 2003/2004 verklaart Ab Trik door de situatie bij Sky Radio Danmark en Sky Radio Hessen (Duitsland). “In Denemarken hebben we behoorlijk geinvesteerd, nadat we de FM-licenties verkregen”, zo licht Trik toe. In Denemarken en Nederland is Sky Radio bovendien flink meer moeten gaan betalen voor de FM-licenties die op de resultaten drukken. Volgens Trik geldt voor Radio Veronica dat deze in het eerste jaar (op FM in de ether onder Sky Radio) is geinvesteerd, maar dat Sky Radio (Nederland) zelf goede cijfers draaide waardoor de Nederlandse activiteiten in haar totaliteit goede prestaties hebben geleverd.

Over de verkoop van Sky Radio Ltd. zegt de algemeen directeur zijn personeel te hebben geinformeerd over de situatie. “Een aantal partijen hebben een brief gestuurd aan News Corp. (93 % eigenaar van Sky Radio Ltd, red) waarin ze hun interesse voor een overname kenbaar hebben gemaakt. News Corp. heeft aangegeven na te denken of ze dit wel wil. De interesse voor Sky Radio Ltd kwam nadat een groep van bedrijven telegeursteld moest worden bij de verkoop van Radio 538 (aan Talpa, red.). Een beslissing over een verkoop is echter nog niet genomen; een beslistermijn is evenmin bekend.” Alhoewel Trik op de hoogte is, zegt deze niet bekend te kunnen maken welke partijen interesse hebben getoond. Over de financiële cijfers van het afgelopen jaar (2004/2005) zegt Ab Trik totdat deze gedeponeerd worden, niets te kunnen melden. Ook over andere financiële informatie (waaronder bijv. het toekomstperspectief) zegt Trik voorzichtig te moeten zijn in uitlatingen, op last van News Corp.

One thought on “Ab Trik (Sky Radio Ltd): “Nederland mooie cijfers””

  1. hoi het is best een goede zender maar draai AUB wat minder van phil collins en amy winehouse die komen me de strot uit!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *