Talpa/Nickelodeon TOCH in Irdeto2!

Ondanks eerdere berichten heeft MTV Networks BV bekend gemaakt dat Nickelodeon/Talpa toch per begin september – zoals oorspronkelijk aangekondigd – in zowel de Irdeto2 als Mediaguard2 codering zal uitzenden op Astra1 frequentie 12.574 GHz H. Deze laatstgenoemde frequentie is een ‘eigen’ frequentie van Canal Digitaal Satelliet waar MTV/Talpa capaciteit gaat huren. Dit heeft MTV-distributiedirecteur Jochem de Jong DutchMedia laten weten. Later zal een persverklaring worden verstuurd.

Op 18 augustus jl. bleek dat de eerder aangekondigde start van Irdeto2 niet door zou gaan en ‘betreurde’ satellietoperator Canal Digitaal Satelliet de gang van zaken, waarna het Irdeto2-kijkers die na 8 augustus een ‘basispakket’ hebben afgenomen, de mogelijkheid heeft geboden deze kosteloos te annuleren. Nu Talpa/Nickelodeon toch op capaciteit bij Canal Digitaal Satelliet zal starten, is deze ook voor de betalende Irdeto2 huishoudens beschikbaar. Het is onduidelijk waarom de afgelopen maand eerst de overeenkomst werd aangekondigd, vervolgens werd teruggetrokken, om uiteindelijk alsnog te worden aangekondigd. De Jong wil daar desgevraagd niet op ingaan. DutchMedia vermoedt dat het te maken heeft met een reorganisatie van de verscheidene MTV Networks Europe-zenders op de Astra1; zo werd vandaag de start van twee nieuwe Franse MTV-themakanalen voor november aangekondigd.

Canal Digitaal Satelliet zegt desgevraagd blij te zijn met de oplossing. Woordvoerder Martijn van Hout noemt de achterliggende reden van de ‘ruis’ tussen Canal Digitaal Satelliet en MTV Networks BV in de afgleopen maand ‘niet interessant’ en wilde niet ingaan op die kwestie. Wel wijst Van Hout er op dat Canal Digitaal Satelliet zich hard heeft gemaakt voor de Irdeto2-huishoudens. Thomas Notermans bevestigt overigens namens Talpa ook de uitzending in Irdeto2 van de zender vanaf omstreeks 1 september aankomende. Het signaal zal vanaf dan vanuit Hilversum komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *