Joris Hillebrand: ‘Veronica beraadt zich’

“We beraden op wat we kunnen doen op wat we willen doen”. Met deze woorden stelt Joris Hillebrand als voorzitter van de Vereniging Veronica de positionering van de grootste Nederlandse omroepvereniging opnieuw ter discussie. Hillebrand wijst er op dat dit een normaal proces is nu SBS Broadcasting BV een andere meerderheidsaandeelhouder (KKR/Permira) verkrijgt. Vereniging Veronica wil in ieder geval niet voor ‘voldongen feiten’ worden geplaatst.
Ook over het 3,5 % belang van Sky Radio Ltd, waar een verkoopproces in wordt gezet, denkt Vereniging Veronica zo.

Vereniging Veronica heeft in Veronica Holding BV haar aandeelhoudersbelangen ondergebracht; via Veronica Merken BV zijn merkovereenkomsten gesloten voor het recht tot gebruik van de naam Veronica. Het eigendom van Veronica Uitgeverij BV (Veronica Magazine/TVSatellite) en Veronica TV is immers ondergebracht bij SBS Broadcasting BV waar Vereniging Veronica 10 % van bezit. Tot nu toe is een aandelenbelang en merkenrecht altijd als combinatie ingezet door de Vereniging Veronica. Volgens Hillebrand kan een van de discussiepunten zijn dat te ontkoppelen, maar Hillebrand voegt ook toe dat er wellicht simpelweg ‘niets’ verandert. Eric Eljon zegt namens SBS Broadcasting BV er alle vertrouwen in te hebben dat Veronica als partner in SBS Broadcasting BV blijft. De Telegraaf Media Groep NV verklaarde vorige week geinteresseerd te blijven in synergie├źn met televisiebedrijven, en vooral vanwege haar kernactiviteit (exploiteren van consumentenmedia) aandeelhouder is in het Nederlandse SBS Broadcasting BV. De Telegraaf stelt haar belang daarbij thans zelf (officieel) niet ter discussie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *