Duitse RTL Radio wijzigt format licht

Het Duitse RTL Radio heeft haar format sinds begin deze week licht aangepast. De afgelopen jaren was de slogan ‘Die besten Hits mit Gefühl’; sinds deze week proclameert RTL Radio de slogan ‘die besten Hits aller Zeiten’. RTL Radio verklaart tegenover DutchMedia dat de afgelopen drie jaar nagenoeg alle Adult Contemporary radiozenders in Duitsland iets ouder zijn geworden in hun programmering door de demografische ontwikkelingen. Als nationale satelliet- en kabelradiozender had RTL de behoeft hier op te reageren. RTL Radio richt zich nu op een mix van oude én nieuwere muziek. Het format is volgens de radiozender echter beduidend jonger dan toen de zender zich jarenlang ‘RTL Radio die Oldiesender’ noemde. RTL Radio zendt vanuit Luxemburg uit via kabel, satelliet, internet, FM (te ontvangen in Luxemburg, een groot deel van Nordrheid Westfahlen, het zuidelijkste deel van zuid-Limburg alsmede het noordoostelijkste deel van Lorraine in Noord-Frankrijk). Ook zendt RTL Radio in DRM en reguliere AM uit gedurende een deel van de dag op de middengolf (1440 kHz).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *