TV 10 uitgesteld tot november/december

De start van de SBS-themazender TV 10 (die vooral shownieuws zal uitzenden) is uitgesteld tot november/december. Dit verklaarde een zegsman van SBS Broadcasting BV tegenover DutchMedia. Ook de start van de tot de werktitel ‘Retro’ omgedoopte zender met vooral oudere series (eerder bekend als I Love…) is uitgesteld tot november/december. Oorspronkelijk zouden de themazenders op 1 oktober starten. Andere themazenders waaronder een huis-tuin- en keuken kanaal zullen in 2006 starten. Volgens de zegsman is het tijdens de overnameprocedures van SBS Broadcasting SA niet mogelijk gebleken om langdurige (distributie)contracten te sluiten en langdurige verplichtingen aan te gaan. De verwachting is dat deze periode begin november voorbij zal zijn. De verwachting is dat TV 10 en Retro via de kabel en mogelijk ook via IP-TV aanbieders zal worden uitgezonden. SBS Broadcasting BV is hierover in gesprek met distributiepartijen. SBS Broadcasting SA heeft de meerderheid van SBS Broadcasting BV in handen. Een consortium van KKR en Permira zullen de overname de nieuwe eigenaren worden van o.a. het meerderheidsbelang van SBS Broadcasting BV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *