Uitbreidingen Casema uitgesteld

De uitbreidingen voor het digitale Casema-aanbod is uitgesteld. Dit heeft Casema DutchMedia laten weten. Weliswaar zal het AVRO-themakanaal naar verwachting per begin oktober worden toegevoegd voor diegenen die AVRO-lid zijn, de uitbreidingen van het digitale kabelradio & tv-aanbod (van 26 naar 55) zal waarschijnlijk pas rond november/december plaats vinden. Eerder kondigde Casema aan dat dit nog deze zomer zou plaats vinden. Het is nog niet duidelijk welke radiostations en welke tv-stations zullen worden toegevoegd. In ieder geval zal NASN (North American Sports Network) aan het Casema-aanbod worden toegevoegd. Sommige digitale Casema-kabelklanten beklagen zich erover dat in vergelijking met andere kabelaars het digitale kabelaanbod beduidend kleiner is bij Casema.

De uitbreiding van het analoge kabelradio-aanbod bij Casema zal later dan oorspronkelijk gepland haar beslag krijgen. De vier extra radiostations alsmede het terugbrengen van het aantal monokanalen naar vier zal in november van start gaan (Den Haag e.o.), en volgens de planning pas einde eerste kwartaal 2006 afgerond zijn in alle Casema-regio’s. De radiostations die Casema zal toevoegen zullen veelal zenders zijn die in het grootste gedeelte van het Casema-gebied al te horen zijn maar nog niet overal. Daarbij moet volgens de Casema-zegsman gedacht worden aan o.a. Radio 227, FunX en Juize FM, maar in sommige gevallen ook enkele publieke (buitenlandse) stations als WDR 4.

UPDATE:
Stefano Colombo, mede verantwoordelijk voor het radio/tv beleid bij Casema komt terug op de eerder door hem gedane uitspraken. Volgens Colombo was hij in zijn eerdere uitspraken ‘voorzichtig’. Hij verwacht nu dat het ‘meer dan waarschijnlijk is dat de tv uitbreiding en de uitbreiding van een deel van het radio-aanbod al medio oktober gerealiseerd zal worden’. Naar aanleiding van de berichtgeving van DutchMedia ontstond enige discussie in diverse boards over het uitstel van de uitbreiding van het aanbod, waarbij Casema de zwarte piet kreeg toegespeeld toezeggingen nooit na te komen. Oorspronkelijk was de digitale zenderuitbreiding voor deze zomer bedoeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *