Hendriks & Harding opnieuw in radio: Slam! FM

Ruud Hendriks, Lex Harding en Marcel Dijkhuizen kopen gezamenlijk een meerderheidsbelang van de radiozender Slam! FM. Het trio doet dat via een nieuwe op te richten media-investeringsmaatschappij 2HMedia BV die ook in andere radiostations wil investeren.
Geen van de betrokken partijen wil aangeven hoeveel procent ID&T aan belang zal behouden anders dan een ‘substantieel’ belang. Hoeveel voor het meerderheidsbelang wordt neergeteld willen partijen evenmin melden. De verwachting is dat de transactie op 1 december geëffectueerd zal worden. Lax Harding zegt over de aankoop: “Sinds 1967 had ik iets met radio. Na mijn afscheid als aandeelhouder/commissaris bij Radio 538 (bij de verkoop aan Talpa, red.) begon het te kriebelen” De bedoeling is dat de nieuwe combinatie met Slam! FM een aantal online-radiostations zal opzetten in nichegroepen. Onduidelijk is nog welke thema’s deze radiostations zullen invullen. De investeringsmaatschappij waar Hendriks, Harding en Dijkhuizen elk één derde van bezitten is volgens de initiatiefnemers bezig om in landen die in ontwikkeling zijn, radiostations op te bouwen. Een poging daartoe in China is niet gelukt, maar volgens Ruud Hendriks wordt gekeken naar mogelijkheden in een aantal andere landen buiten de EU. Lex Harding geeft aan dat waar mogelijkheden bestaan nog een ongeclausuleerd radiostation in Nederland te kopen, deze mogelijkheid zal worden aangegrepen. Sky Radio Ltd, is in de optiek van Harding te duur en geen reële mogelijkheid. De derde partner, Marcel Dijkuizen is relatief onbekend in de radiomarkt, maar is eigenaar van Cellusion Films, een produktiebedrijf voor tv- en filmreclame.

Vorige week werd bekend dat de licentielast voor Slam! FM beduidend lager wordt dan eerder voorzien dankzij de uitspraak van de rechter. Slam! FM zal 2,396 miljoen euro terug kunnen verkrijgen, aangezien het éénmalig bedrag niet langer van toepassing is. Op Slam! FM zit nog wel de last van 2,5 miljoen euro voor de licentie, oftewel het biedingsbedrag dat van 2003 tot 2011 geldt. Slam! FM is onderdeel geworden van een door Radio 538 ingezette procedure van Agentschap Telecom (cq. de minister van Economische Zaken) over de definitie van nieuwe muziek. Slam! FM wordt geacht tussen 07 en 19 uur minimaal 95 % muziek uit te zenden waarvan maximaal 7,5 % uit hitlijsten en 50 % muziekprodukties die niet ouder zijn dan één jaar. Lex Harding zegt daar nu over destijds als commissaris geen voorstander te zijn geweest van de ingezette actie door Radio 538. Algemeen 538-directeur Jan Willem Bruggenwirth zette deze in omdat deze van mening is dat Slam! FM oneerlijk zou concurreren met zijn station.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *