RNW: Radiodag van de Europese culturen

Radio Nederland Wereldomroep (RNW) doet op 16 oktober mee aan de interantionale radiodag van de Europese culturen die de EBU samen met de Prix Europa organiseert. Daarbij worden in heel Europa discussies over de Europese identiteit gevoerd. RNW zal op zondag 16 oktober in De Balie (Amsterdam) een discussiemiddag organiseren met live uitzendingen in het Nederlands, Engels en Spaans in samenwerking met de VRT, Radio Prague, Radio Sweden en enkele regionale Spaanse radiostations. Middels een speciale editie van het Engelstalige programma ‘Euroquest’ zal gedebateerd worden over de rol van publieke omroepen bij migratieproblematiek en integratie: elke subcultuur in eigen taal bedienen of juist in de landstaal bedienen? De onderwerpen voor de Spaanse en Nederlandse uitzending (Hollands Diep) is nog niet bekend. De discussies worden live uitgezonden via de radiokanalen van RWN; op satelliet en internet op resp. RNW 1 (Nederlands), RNW 2 (Engels) en RNW 3 (Spaans). Alhoewel in een flink aantal landen ook de nationale publieke zenders participeren aan de dag, zijn in Nederland de nationale publieke zenders NIET present.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *