Multikabel verkocht

De Amsterdamse Beheer- en Consultingmaatschappij en Christina Beheer- en Adviesmaatschappij BV hebben Multikabel gekocht. Beide bedrijven zijn onderdeel van Private Equity Fonds Warburg Pincus Private Equity IX. In totaal wordt het bedrijf voor 515 miljoen euro verkocht. Primacom, de huidige eigenaar van Multikabel verwacht dat de overname in november rond zal zijn. Primacom verkoopt Multikabel om haar schuldenlast te beperken, aangezien het Duitse kabelbedrijf in financiele problemen is geraakt. “De mensen die thans voor Multikabel werken, zullen continuiteit tegemoet treden”, zo verklaard een woordvoerder van het bedrijf. Multikabel publiceerde zelf middels een persbericht haar blijdschap met de verkoop aan de investeringsmaatschappij. Onduidelijk is wat de beoordelingen zijn van Warburg Pincus. Als capital venture-maatschappij, is het gebruikelijk om niet langdurig in bedrijven te blijven. De woordvoerder kon niet aangeven of Multikabel weer doorverkocht kan worden aan bijv. Liberty Global (UPC) of Casema. Multikabel bedient circa 317.000 klanten met analoge kabeltelevisie waarvan circa 12.000 ook digitaal kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *