Overgang SBS Broadcasting SA naar PKS Media SARL

SBS Broadcasitng SA heeft bekend gemaakt dat de overdracht van de onderdelen van SBS Broadcasting SA naar PKS Media SARL per 18 oktober zal plaats vinden. PKS Media SARL is de holding van de investeringsmaatschappijen Permira en KKR. PKS Media zal haar naam binnenkort in een naam met de letters SBS wijzigingen. Tegelijkertijd zal het huidige SBS Broadcasting SA haar naam wijzigigen in TVSL SA. TVSL SA zal zich liquideren en de aandeelhouders 46 euro per aandeel uitbetalen; dit wordt in de eerste helft van november verwacht.

Met deze transacties zal SBS Broadcasting SA de handel in haar aandelen op de Amsterdamsse EuroNext beurs en Amerikaanse Nasdaq stil leggen. Op de Nasdaq zal het aandeel direct van de beurs worden gehaald; in Amsterdam zal dat naar verwachting enkele dagen nadien gebeuren. Met het verdwijnen van SBS Broadcasting SA van de beurs en de overgang naar PKS Media SARL verdwijnt ook de (verplichte) openbaarheid van (financiƫle) informatie over de SBS-bedrijven door het ontbreken van een beursnotering. PKS Media SARL zal 63 % van het Nederlandse SBS Broadcasting BV (Net 5, SBS 6, Veronica TV en Veronica Uitgeverij BV) in handen krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *