Casema: omwisselactie Sagem -> Samsung

Casema-abonnees die meer afnemen dan alleen het digitale standaardpakket (dus pluspakket, Canal+ of een van de andere pakketten) en een Sagem-ontvanger gebruiken, krijgen kosteloos een Irdeto2-Samsung ontvanger. De bedoeling is de omwisseling eind november te hebben gerealiseerd. Eind oktober krijgen de desbetreffende abonnees hierover informatie. Volgens Casema-woordvoerder Gradus Vos geldt de kosteloze omwisseling niet voor de standaardabonnees, een in de optiek van Casema vrij kleine ‘passieve’ groep. Na de omwisseling zal Casema het digitale standaardpakket voor Sagem blijven ondersteunen tot nader order. Deze groep missen volgens Vos ‘verder niets’ (op extra radiokanalen na). De omwisseling vindt plaats omdat Casema het gehele abonneebestand op termijn middels één codering wenst te bedienen. De Sagem-ontvangers met de Viaccess codering zijn erfenissen uit de tijd dat France Télécom eigenaar was van Casema. Viaccess is in handen van France Télécom. Irdeto is in handen van Irdeto Access, een in Hoofddorp gevestigd bedrijf dat in handen is van het Zuidafrikaanse Naspers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *