Verkoop belangen SBS Broadcasting BV

Veronica en Telegraaf verkopen belang SBS Broadcasting BV

Vereniging Veronica en de Telegraaf Media Groep NV verkopen hun belangen in SBS Broadcasting BV (Net 5, SBS 6, Veronica TV en Veronica Uitgeverij BV). Vereniging Veronica, dat 10 % van het bedrijf bezit, maakte geen financiële details bekend en hoopt de verkoop voor eind dit jaar af te ronden. Vereniging Veronica stelt dat met de verkoop de ‘voortgang van haar activiteiten zoals Kink FM en Veronica Radioschool veilig’ gesteld zijn voor ‘langere termijn’. Vereniging Veronica blijft haar merk licenceren aan SBS Broadcasting BV, opdat de tv-zender en het blad Veronica blijven heten. Na verkoop houdt Vereniging Veronica nog een klein belang (3,5 %) in Sky Radio Ltd. (Sky Radio/Radio Veronica). Vereniging Veronica verkoopt net als Telegraaf Media Groep NV haar belangen aan SBS Broadcasting SARL (PKS Media, de voor SBS opgerichtte holding van KKR en Permira).

Telegraaf Media Groep NV zal de verkoop van haar 27 % belang in SBS Broadcasting BV gebruiken om samen met 18 miljoen euro een belang van 20 % te verwerven in de internationale holding SBS Broadcasting SARL, en daarmee het recht krijgen een of meer commissarissen daarin te benoemen. In het ‘oude’ SBS Broadcasting SA had Telegraaf Media Groep NV een belang van 2,4 %, waarvan het circa 35 miljoen euro verwacht te ontvangen. Onduidelijk is hoeveel de verkoop van het 27 % belang in het Nederlandse SBS Broadcasting BV oplevert. Met het effectuëren van deze transacties komt SBS Broadcasting BV voor 100 % in handen van SBS Broadcasting SARL (is nu 63 %).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *