Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht NOS

De Staatssecretaris van OC&W, Medy van der Laan (D66) heeft Cees Smaling voorgedragen als de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de Nederlandse Omroep Stichting (NOS). Smaling is voormalig bestuursvoorzitter van PCM Uitgevers NV. In die hoedanigheid werkte hij enige tijd samen met Cees Vis, lid van de Raad van Bestuur van de NOS die onder de Raad van Toezicht resorteert. In totaal zijn er zeven kandidaten voor kroonbenoeming voorgedragen door Medy van der Laan in de eerste volledig door de politiek benoemde Raad van Toezicht. De namen van de overige kandidaten waarvan de benoeming per 1 januari 2006 ingaat zijn nog niet bekend gemaakt. Thans functioneert een in aantal leden beperkte Raad van Toezicht met enkele eerder benoemde Kroonleden uit de ‘oude’ Raad van Toezicht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *