Sky Radio Denemarken: arrogante/eigenwijze NL-ers?

Na het beëindigen van de activiteiten van Sky Radio in Denemarken is het Nederlandse management van Sky Radio in de Deense media afgeschilderd als arrogant en eigenwijs die na miscalculatie weigerde wijzigingen aan te brengen in haar strategie als ware het Nederlandse bedrijfsmatige kolonisatoren. Als gevolg hiervan zou volgens de Deense krant Børsen elk sprankje aan energie en ondernemerschap bij de Deense radiozender verloren zijn gegaan en heeft een flink aantal mensen het bedrijf voortijdig verlaten. Volgens de krant zou Sky Radio zeer onrealistische prognoses hebben gehanteerd op het kavel en rekende het er niet op dat Talpa het zesde kavel zou verkrijgen, waardoor een sterke commerciele speler op de markt actief werd. Bovendien werd duidelijk dat het non stop format weinig impact had op de Deense luisteraars. Een Nederlands leidinggevende die enige tijd in Denemarken de leiding op zich nam, wordt in het artikel omschreven als ‘bull dog’, en een man die iedereen vreesde. Volgens de krant zouden mensen uit de Deense media en reclame-industrie door Sky Radio zijn ingehuurd, maar Sky Radio zou zich daar niets van hebben aangetrokken.

Martin S. Banga, binnen de Sky Radio-directie verantwoordelijk voor buitenlandse operaties reageert op de uitingen door te stellen dat het om gefrustreerde ex-medewerkers. Banga wil dan ook niet ingaan op de verregaande insinuaties. Wel stelt de directieverantwoordelijke in algemene zin dat deze buitenlandse operaties autonoom laat functioneren – zoals in Duitsland het geval is. “We hebben ons wel nadrukkelijk bemoeid met de Deense operatie vanwege de financiële situatie, aldaar. De medewerkers die door het beëindigen van de activiteiten van Sky Radio in Denemarken hun baan hebben verloren, zijn keurig betaald”. Daarnaast draagt Sky Radio zorg voor re-integratieprojecten om ex-medewerkers aan nieuw werk te helpen. Banga ontkent overigens dat te voren geen rekening zou zijn gehouden met de komst van een nieuwe commerciele speler als Talpa. Over uitingen van de Deense Cultuurminister in de Deense pers die daarin meldt nog steeds geld van Sky Radio voor haar licentie te ontvangen, zegt Banga dat deze officieel niets gehoord heeft en voorzover hij weet Sky Radio de licentie heeft ingeleverd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *