‘Oude’ Canal+ krijgt 15000 euro boete

Canal+ NV, de nog steeds bestaande entiteit van AirField Holding BV waar Canal+ Blauw, Canal+ Geel en Canal+ Rood tot 12 oktober onder vielen, heeft een boete van 15000 euro gekregen van het Vlaams Commissariaat voor de Media. De drie Canal+ zenders die inmiddels door ChelloMedia Pay TV zijn overgenomen en inmiddels Nederlandse uitzendlicenties hebben verkregen, vielen destijds middels Airfield Holding BV en dochter Canal+ NV onder het Vlaamse toezicht. Airfield Holding is BV de holding van Airbridge Investments BV (Hans Wolfert, Cees Bohnenn en Rene Hagenaars) en Greenfield Capital Partners (Nethave) en is de eigenaar van Canal Digitaal Satelliet. Het Vlaamse Commissariaat heeft geconstateerd dat het bedrijf niet voldeed aan wettelijke verplichtingen, en daarbij het onmogelijk maakte controle te voeren op door Canal+ op 30 mei jl. uitgezonden programma’s. Dit omdat Canal+ de programma’s niet heeft ingezonden aan het Vlaamse Commissariaat zoals ze die heeft uitgezonden. Het Vlaams Commissariaat stelt dat het verweer van Canal+ NV ‘weinig waarde’ heeft en heeft daarop een boete van 15000 euro opgelegd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *