FunX opnieuw met evenementenzender: Almere

Na twee weken in Groningen te hebben uitgezonden, wil FunX opnieuw via een tijdelijke evenementenzender een aparte FunX editie uitzenden, dit keer in Almere. Reden is het bezoek van het hoofd van de regering tijdens Koninginnedag aan Almere. FunX-directeur Willem Stegeman zegt tegenover DutchMedia het bezoek van het Nederlandse staatshoofd als ‘grote gebeurtenis’ te zien en wil op deze wijze Almere kennis laten maken met FunX. Het staatshoofd brengt traditioneel op haar jaarlijkse feestdag elk jaar aan andere gemeenten een bezoek. FunX heeft bij het Commissariaat voor de Media een aanvraag gedaan en hoopt spoedig hier toestemming voor te verkrijgen, waarna via Agentschap Telecom de minister van Economische Zaken een tijdelijke frequentie kan toewijzen. De aanvraag heeft FunX in dit geval zelf via FunX BV (dochter van de Stichting G4 Radio) gedaan en heeft betrekking op de periode 24 april t/m 7 mei. Op deze wijze hoopt FunX ook verslag te kunnen doen van bevrijdingsdag. In Groningen was de evenementenzender rondom Noorderslag die op naam was gesteld van een privepersoon (L.A. Mulder uit Naarden) volgens FunX een groot succes. Stegeman zegt dat het in het kader van zijn neergelegde ‘claim’ op etherfrequenties in den lande het de bedoeling is dit jaar in nog meer plaatsen tijdelijke evenementenversies van FunX uit te zenden: het liefst in tien verschillende steden in totaal. In Almere is de landelijke versie die FunX BV voor de NOS en BNN maakt (FunX supported by BNN) overigens via UPC op de kabel te beluisteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *