Film1.3: in februari 35 ‘exclusieve’ kabelfilms!

Film1.3, het op wat meer onafhankelijke produkties en arthouse gerichte filmkanaal van ChelloMediaPayTV dat woensdag 1 februari van start gaat, zal in februari zo’n 35 films exclusief tonen die niet op Film1.1 en Film1.2 te zien zullen zijn. Dit blijkt uit de gidsinformatie van Film1/Sport1 voor de maand februari die aan kabelklanten – zo ook aan DutchMedia – is toegestuurd. Casper Keller, general manager Film bij ChelloMedia Pay TV zei vorige week in Broadcast Magazine nog dat het de bedoeling is dat alle films op alle stations aan bod komen, maar dit blijkt in de praktijk niet het geval te zijn. Dit is voor met name betalende satelliet- en Digitenne-kijkers relevant, aangezien deze het derde kanaal van Film1 niet kunnen ontvangen, terwijl het soort films tot nu toe op satelliet via het zogeheten ‘premium’ wel werd uitgezonden. Via het Canal Digitaal Satelliet Premium-aanbod worden alleen de eerste twee Film1-kanalen en het eerste Sport1-venster doorgegeven. In tegenstelling tot het aanbod via de kabel (bij o.a. UPC, CAIW, Casema, Essent Kabelcom’s TV Home, Multikabel e.d.) kunnen satellietklanten bovendien niet kiezen voor ofwel het sport, ofwel het filmaanbod. Film1/Sport1 satellietklanten hebben de afgelopen een aparte versie van de Film1/Sport1-gids verkregen die afwijkt van de voor kabelkijkers bedoelde gids. Films als ‘Alexandra’s Project’, ‘Brown Sugar’, ‘Call Me: The Rise & Fall of Heidi Fleiss’, ‘The Rose’, ‘The Tin red line’ en ‘Io non ho paura’ moeten de satellietklanten missen. Zoals bekend is ChelloMediaPayTV eigendom van het Amerikaanse Liberty Global, waar ook de grootste Nederlandse kabelexploitant UPC deel van uitmaakt.
Het Film1/Sport1 aanbod neemt per komende woensdag de plek in van de drie Nederlandse Canal+-zenders en het SportKanaal aanbod op de kabel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *