KPN-directeur Michiel Buitelaar: “D66 irrelevant”

Michiel Buitelaar, directeur consumentenzaken van Koninklijke KPN NV heeft zich uitgesproken uitgelaten over regeringspartij D66. Buitelaar deed dat in het programma Mediazaken van BNR Nieuwsradio waarin een voorspelling werd gevraagd: “Laat ik eens iets ritueels roepen. Het bestaan van D66 is geheel irrelevant geworden en dat zal de komende tijd ook bewaarheid worden.” Zoals bekend levert D66 thans de minister van Economische Zaken, Laurens Jan Brinkhorst die ook over telecommunicatie gaat en aldus zeer belangrijk is voor KPN. Brinkhorst is sinds de oprichting van D66 betrokken bij deze partij. Ook Medy van der Laan, staatssecretaris van Media & Cultuur is een voor het mediabeleid van de regering relevant D66’er. Over de (landelijke) publieke omroep, onderdeel van de portefeille van D66’er Van der Laan liet de KPN-directeur zich eveneens uit in de radio-uitzending:
“Dan een warm lijk, nee, zo mag ik dat niet zeggen. Ik ben zeer gesteld op de publieke omroep maar ik denk wel dat de kijkcijfers en laat ik zeggen het gewicht van de publieke omroep nog sneller zullen doen afnemen, tot mijn verdriet, maar ik denk dat het helemaal niet goed gaat,” aldus Michiel Buitelaar. Buitelaar rapporteert als directeur consumentenzaken rechtstreeks aan de Raad van Bestuur van KPN. De staat – portefeuille van minister Gerrit Zalm (VVD) – is nog voor 7,8 % eigenaar van Koninklijke KPN NV, maar heeft geen ‘gouden’ aandeel meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *