Publicatie integraal voornemen radioplannen NOS

Hierbij publiceert DutchMedia in navolging van de eerdere televisiedocumenten en de uitgelekte radioplannen, het officiele beleidsvoornemen van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) omtrent de bezuinigingen en hervormingen voor Radio 1, 2, 4 en 5 (nu nog Radio 747) alsmede de ConcertZender Nieuwe Stijl en FunX supported by BNN.

De ConcertZender Nieuwe Stijl (eerder als 4Xtra Cultuur aangeduid) moet jazz, crossover, specials en cultureel informatieve programma’s gaan uitzenden, net als nu alleen op de kabel, satelliet, DAB en internet en krijgt 3 miljoen euro extra per jaar.Zoals eerder uitgelekt zal Radio 5, de ‘nieuwe, oude’ naam voor Radio 747 worden met als profiel voortaan een licht informatieve zender met toegankelijke programma’s (easy listening, licht klassiek, licht jazz, chansons, musicals e.d.). De diepgravendere programma’s verdwijnen en worden deels overgeheveld naar de ‘ConcertZender Nieuwe Stijl’. In de informatie van de NOS Raad van Bestuur is een bezuiniging op distributie opgenomen van 2 miljoen euro, maar niet duidelijk is of daarmee Radio 5 per september 2006 van de middengolf zal verdwijnen.. FunX supported by BNN krijgt een half miljoen euro extra middelen toebedeeld (naast de 1,2 miljoen euro op jaarbasis die het sinds afgelopen jaar verkrijgt) na de bezuinigingsrondes bij Radio 1, 2 en 5. In totaal wordt voor 10 miljoen euro op jaarbasis bespaard worden bij de publieke landelijke radiostations en zal 3 miljoen door de Stichting Ether Reclame moeten worden binnengehaald. Bij Radio 1 zullen de nachtuitzendingen ‘anders’ worden ingericht (02-06 uur), en Radio 2 zal 1,5 miljoen euro moeten bezuinigingen; Radio 4 1 miljoen euro. Radio 3FM wordt (wederom) ontzien in de bezuinigsronde. (morgen meer)

Meer informatie in de originele documentatie van de NOS Raad van Bestuur:
PERSPRESENTATIE 10 februari 2006 in PowerPoint
VRAAG/ANTWOORD in PDF
PERSBERICHT NOS Raad van Bestuur in MS-Word

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *