Casema: 1x Reuring! Cafe met DG Telecom EZ

Kabelexploitant Casema heeft een (voorlopig) éénmalige uitzending van de Vereniging voor Overheids Management (VOM) uitgezonden. De uitzending onder de naam ”Reuring! Café’ was afgelopen weekeinde in de avond te zien op het zogeheten ‘Etalagekanaal’ in nagenoeg het gehele Casema-werkgebied. In de discussie interviewde Mark Frequin, de directeur-generaal van het Directoraat Telecommunicatie & Post van het Ministerie van Economische Zaken minister Pechtold van bestuurlijke vernieuwing (D66), Marco Pastors (Leefbaar Rotterdam) en Paul Schnabel (Sociaal Cultureel-Planbureau). Thema van de discussie was “De burger moet naar de overheid luisteren”. Casema-woordvoerder Gradus Vos zegt over het project “Wij hebben het programma kosteloos uitgezonden. Casema is voorstander van een zender zoals het Amerikaanse C-Span. Een uitzending zoals Reuring! Café zou perfect daarin passen. Dat is ook de reden waarom we het (voorlopig éénmalig) hebben uitgezonden.” Oorspronkelijk zou de regionale publieke Zuidhollandse zender RTV West het programma uitzenden, maar deze haakte af. Vos stelt dat zijn bedrijf zich niet wil bemoeien met wie wat doet in het programma. Het is immers opvallend dat Frequin een plek kreeg op de Casema-kabelnetten. Frequin is in het dagelijks leven de hoogste ambtenaar voor minister Laurens Jan Brinkhorst (D66) en heeft daarmee een mede-verantwoordelijkheid voor de telecomunicatiemarkt waarin ook Casema zich beweegt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *