Toezichthouder Hessen keurt overname SkyRadio goed

De Hessische Landesanstalt für privaten Rundfunk (LPR Hessen) oftewel de mediatoezichthouder uit de Duitse deelstaat Hessen heeft ten behoeve van Sky Radio Hessen geen bezwaren tegen de overname van Sky Radio Ltd door ING Corporate Investments Partipaties BV (70 %) en Telegraaf Media Groep NV (30 %). Beide bedrijven hebben hiertoe Sienna Holding BV opgezet als nieuwe holdingmaatschappij van de Sky Radio-bedrijven. LPR Hessen gaat uit van de door Sky Radio gedane verklaringen over de nieuwe eigenaren. Programmering, programmaschema, vestiging van de onderneming, het aantal medewerkers en het management met betrekking tot de Duitse activiteiten zal ongewijzigd blijven, aldus een verklaring van LPR Hessen. Sky Radio Hessen is op dit moment de enige niet-Nederlandse activiteit van Sky Radio Ltd. In Duitsland behoort bij een overname het tot de mogelijkheden dat een licentie opnieuw uitgegeven wordt bij overnames van radiostations. In dit geval is dat dus niet aan de orde. De verwachting is dat de overname van Sky Radio Ltd in april zal worden geëffectueerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *