PCM Uitgevers BV kondigt overname Arrow aan

PCM Uitgevers BV kondigt vandaag een principe-overeenkomst voor de overname van de radiostations Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM aan. PCM Uitgevers BV zal een nog nader bekend te maken meerderheidsbelang in de radiostations verwerven. Hoeveel PCM Uitgevers BV voor de overname betaalt, is onduidelijk. Ad Ossendrijver en Willem van Kooten blijven minderheidsaandeelhouder. Ossendrijver blijft aan als algemeen directeur. Mark Zwijnenburg, directeur Strategie en Ontwikkeling PCM Uitgevers BV zegt desgevraagd te verwachten dat de overname binnen enkele weken geƫffectueerd zal kunnen worden. Het idee van de overname heeft PCM Uitgevers BV sinds afgelopen herfst. APAX, die een controlerend belang in PCM Uitgevers BV heeft, trachtte eind vorig jaar in een consortium met o.a. Ruud Hendriks en Lex Harding nog Yorin FM over te nemen.

PCM Uitgevers BV gaat er van uit dat ze 17 % op de markt van de dagbladen in handen hebben, aanmerkelijk minder dan de grens van 25 % die het dagbladuitgevers mediawettelijk thas verbiedt om radio- of tv-stations te bezitten. Volgens Zwijnenburg is aan het Commissariaat voor de Media gevraagd om toestemming. “We moeten nog definitief bericht krijgen, maar tot nu toe is aan ons niet aangegeven dat er beletsel bestaat,” aldus Zwijnenburg. Ad Ossendrijver zegt desgevraagd dat het op langere termijn de bedoeling is dat PCM Uitgevers BV uiteindelijk 100 % van de radiozenders zal bezitten. Volgens Ossendrijver, die de radiostations samen met Willem van Kooten heeft opgericht, is dit ‘strategisch’ de beste optie voor de radiozenders. Niet per se omdat het financieel niet voor de wind ging, maar volgens Ossendrijver omdat het goed past en aansluit bij de activiteiten van PCM Uitgevers BV.

PCM Uitgevers BV ziet mogelijkheden om de radiostations aansluiting te laten verkrijgen bij De Volkskrant. De bedoeling is dat de nieuwsvoorziening op de radiostations door de Volkskrant zullen worden gemaakt. Thans verzorgt het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) deze. Naast de nieuwsvoorziening bekijkt de nieuwe eigenaar naar mogelijkheden om op termijn meer journalistiek inhoudelijke produkties te brengen op de radiostations, met gebruik van de kennis van de Volkskrant op het gebied van kunst, cultuur, sport en wetenschap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *