NOS met WK-HD-versie Nederland 2

De Nederlandse Omroep Stichting (NOS) zal tijdens het WK Voetbal tijdelijk komen met een HD-versie van Nederland 2. Nederland 2 HD zal zonder meerkosten voor de meeste digitale kabelijkers die HDTV-apparatuur in huis hebben, te zien zijn. De NOS hoopt voor 3 maart overeenkomsten te kunnen sluiten met grote kabelaars als Essent Kabelcom, UPC en Casema. Dit bevestigt Cees de Bruin die verder meldt dat de kosten – geraamd op 1 a 1,5 miljoen euro – gedeeld worden met de deelnemende distributeurs. De NOS-zegsman zegt verder open te staan voor andere distributeurs, maar deze zullen wel een bijdrage moeten doen voor distributie, aangezien het NOS-budget beperkt is. De Bruin wijst er op dat een ANP-bericht waarin de suggestie gewekt is dat Sport1 voor haar HD-uitzendingen niet over de WK-rechten, onjuist is. Sport1 (ChelloMedia Pay TV) beschikt wel degelijk over subgelicenceerde rechten.
Essent Kabelcom wilde vooruitlopend op een persconferentie die deze samen met Casema, Samsung en de NOS organiseert volgende week, nog niet ingaan op vagen hieromtrent. Casema weigerde uberhaupt in te gaan op vragen. UPC zei later terug te komen op de kwestie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *