Yorin FM in april naar A’dam; Eljon directeur a.i.

Yorin FM zal naar verwachting per april verhuizen van het Hilversumse Mediapark naar het gebouw van SBS Broadcasting BV in het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg. Ondertussen is Eric Eljon, Manager Communicatie en Speciale projecten bij SBS Broadcasting BV benoemd tot tijdelijk directeur van de radiozender. Sinds 18 januari is SBS Broadcasting BV (met terugwerkende kracht tot 1 januari jl.) eigenaar van de radiozender. Dik Nagtegaal, woordvoerder van Yorin FM voor SBS Broadcasting BV wil niet ingaan op eerder uitgelekte onderzoeken waaruit blijkt dat onderzoek wordt gedaan naar een nieuwe naam en format (waaronder muziek uit de jaren 90 en nu gericht op 20’ers). Volgens Nagtegaal worden meerdere onderzoeken gedaan en moet rond april duidelijk worden wat de richting van Yorin FM wordt. Algemeen SBS-directeur Patrick Tillieux meldde bij de overname nog dat de naam niet zou worden gewijzigd. Wat de waarde van deze mededeling nu is, is onduidelijk. Ondertussen wordt steeds duidelijker dat een aantal DJ’s van de zender emplooi elders zoekt. Rob Stenders kondigde openlijk in de eigen uitzending aan medio maart te stoppen bij de radiozender; Mark Labrand, Frank Dane Kjaerby Jensen en Timo Kamst lijken de weg naar Slam! FM te hebben gevonden als nieuwe werkgever per begin april.

Slam! FM zal onder directieschap van Jacqueline Bierhorst per 3 april als station voor nieuwe muziek (met de Engelstalige slogan ‘The new music station’) worden gepositioneerd met de genoemde ex-Yorin FM-DJ’s.. Pop, urban, rock en dance zullen voortaan de boventoon voeren op het radiostation dat voor tweederde sinds december jl. in handen is van de media-ondernemers Lex Harding, Ruud Hendriks en Marcel Dijkhuizen. Bierhorst ontwijkt de claim ‘altijd de eerste met nieuwe muziek’ (oude slogan Radio 3FM), maar wil met het nieuwe format wel de doelgroep 15 tot 25-jarigen blijven bedienen en hoopt daar groei in te bereiken. Slam! FM denkt dat het met edits van bestaande muziek ‘nieuwe’ muziek kan blijven bieden; hierover voert het radiostation nog een rechterlijke strijd met de minister van Economische Zaken (Laurens Jan Brinkhorst, D66) die nog uit de tijd dat het radiostation ID&T Radio heette, stamt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *