Canal Digitaal Satelliet begint met meerdere smartcards-oplossing….

Satellietplatform Canal Digitaal Satelliet begint voorzichtig met het aanbieden van een goedkopere oplossing voor het gebruik van meerdere smartcards voor betalende abonnees. Abonnees op ‘minimaal’ het basispakket (89,40 euro per jaar waarin een aantal thema-zenders zoals MTV, Nickelodeon/Talpa, Discovery Channel, Eurosport, e.d.) kunnen voor 12 euro per jaar het settopboxpakket met de commerciële zenders op hun tweede en eventueel derde smartcard verkrijgen. Dit zal voor eind mei aan alle satelliethuishoudens die meerdere CDS-smartcards in  bezit hebben waarvan één of meer nog een semigratis pakket hebben. In juni zullen alle satellietkijkers bij het hebben van een basispakket dit kunnen afnemen. Per 1 mei begint CDS met het uitfaseren van de ontvangst op RTL 4, RTL 5, SBS 6, RTL 7, Net 5, Veronica/Jetix en TMF voor de groep kijkers die één CDS-smartcard heeft. Deze houden – wat betreft gecodeerde kanalen – alleen beeld op de publieke zenders Nederland 1, 2 en 3.en geluid op Radio 2, 3FM en 4.

Canal Digitaal Satelliet zal vooralsnog geen mogelijkheid bieden om andere betaalde abonnementen, zoals het basispakket, Sport1/Film1 en Familiepakket gereduceerd op meerdere smartcards zichtbaar te kunnen maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *