Woordvoerder Medy van der Laan (D66): ‘achter toekomstplan’

Medy van der Laan (D66), staatssecretaris Media & Cultuur staat samen met het kabinet ‘volledig achter het toekomstplan’ dat ze eerder heeft aangekondigd. Dit stelt haar zegsman Maarten Gresnigt in reactie op de commotie die bij met name de PvdA en CDA-fracties in de Tweede Kamer omtrent de publieke omroep is ontstaan. Van der Laan wil volgens de woordvoerder van de staatssecretaris niet ‘tornen’ aan het plan van de NOS Raad van Bestuur. Dat ‘is van Hilversum’, aldus de OC&W-woordvoerder tegen DutchMedia.

Over de 160 miljoen euro die de publieke landelijke omroep over twee jaar tijd aan het bezuinigen is, en waarvan de twee partijen compensatie wensen, wil Gresnigt niet ingaan. “We zullen zien wat er gebeurt. Zoals het er nu uitziet gaan de plannen gewoon door,” aldus de zegsman van de D66-politica. PvdA- en CDA-prominenten kondigden de afgelopen weken aan de plannen van zowel de NOS Raad van Bestuur als de kabinetsplannen rondom de omroep te willen terugdraaien. De nieuwe netindeling, die een gevolg is van de grotere beleidsvrijheid voor de NOS Raad van Bestuur – dankzij een wetswijziging -anders samengestelde NOS-Raad van Toezicht werd dankzij steun van het CDA vorig jaar mogelijk. De PvdA stemde toen tegen en kondigde aan de huidige kabinetsplannen die nog dit jaar in wetsvoorstellen worden omgevormd, te willen ‘terugdraaien’ indien deze in de regering komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *