AVRO zondert zich af van andere omroepen in discussie mediawet

De Algemene Vereniging Radio Omroep (AVRO) zondert zich af van het standpunt van nagenoeg alle andere omroepverenigingen. Vera Keur, voorzitter van de VARA stuurde namens
BNN, EO, KRO, NCRV, TROS, VARA en VPRO en de NPS een lange brief aan de nationale volksvertegenwoordiging waarin deze haar bezwaren uiteenzet tegen het door D66-staatssecretaris Medy van der Laan ingediend mediawetsvoorstel. De AVRO stelt in een verklaring dat deze ‘een groot deel’ van de argumenten tegen het mediawetsvoorstel deelt en het een onwerkbare wet is, maar dat de AVRO geen ‘herhaling van standpunten’ wenst. Volgens de verklaring wil de AVRO vooral ‘bouwstenen voor een nieuw model’ en kijken naar de ‘kansen’ die de nieuwe mediawet kunnen bieden. Zoals bekend hebben de omroepverenigingen onderling veelal verschillende visies over hoe het meidalandschap dient te worden ingericht. Tom Kok (oud D66 partijvoorzitter) zal als AVRO voorzitter komende zaterdag een nadere toelichting geven over het AVRO-standpunt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *