Canal Digitaal Satelliet verhoogt prijzen, erotische zender Marc Dorcel TV nieuw

Satellietaanbieder Canal Digitaal Satelliet verhoogt per 1 augustus – zoals elk jaar – haar prijzen van haar pakketten. Het themazenderpakket, geheten ‘basispakket’ zal per 1 augustus aankomende voortaan 7,95 euro per maand kosten, een prijsverhoging van 6,7 %. De actiefilmzender ActionNow zal worden verplaatst van het familiepakket naar het entertainmentpakket, combipakket en toppakket. Het combipakket zal daardoor 2 euro duurder worden (28,95 euro per maand). Het combipakket is een samenvoeging van het basispakket en Film1/Sport1 alsmede nu ActionNow, die overigens alleen vanaf 19 uur ‘s avonds uitzendt. De overige prijzen bij Canal Digitaal Satelliet blijven ongewijzigd. Volgens een verklaring van Canal Digitaal Satelliet zijn de gewijzigde prijzen een gevolg van de ‘stijgende kosten’. De afgelopen jaren maakt Canal Digitaal Satelliet er een gewoonte van jaarlijks op 1 augustus in ieder geval de abonnementsprijs van het themazenderpakket met 50 eurocent per maand te verhogen.

Over enkele weken is het overigens de bedoeling dat de erotische Franse zender ‘Marc Dorcel TV’ aan het entertainment en erotiek-aanbod zal worden toegevoegd. Volgens Canal Digitaal Satelliet-woordvoerder Martijn van Hout zal hier geen prijsverhoging voor worden berekend. Het satellietbedrijf heeft gekeken naar welke erotische zender het beste kon worden toegevoegd. Volgens Van Hout is Marc Dorcel TV ‘niet allemaal rampetampen, maar is het ook erotiek met een verhaal en met name bedoeld voor koppels’. Het bedrijf biedt in haar erotisch aanbod al de zender Private Spice aan. Marc Dorcel TV is overigens (formeel) in het Nederlandse Reuver gevestigd en werkt met een Nederlandse uitzendlicentie. Kabelexploitant CAIW is de enige Nederlandse aanbieder die de zender aanbiedt tot nu toe.

Overigens zal Canal Digitaal Satelliet naar verwachting eind juli in Hilversum verhuizen van de huidige locatie op het Laapersveld naar het zogeheten ‘Lucent’ gebouw (ex-Philips pand).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *