Raad van Bestuur NOS: credits Medy van der Laan

Raad van Bestuur NOS: credits Medy van der Laan

De Raad van Bestuur van de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) geeft bij monde van woordvoerder Jeroen Wassenberg credits aan Medy van der Laan. Van der Laan was tot gisteren staatssecretaris Media & Cultuur voor D66. Volgens Wassenberg heeft de door haar doorgevoerde mediawetswijziging omtrent de bestuur-structuur voor de NOS-Raad van Bestuur en de NOS-Raad van Toezicht een ban gebroken in Hilversum. De structuurwijziging was overigens al door toenmalig PvdA-staatssecretaris Rick van der Ploeg ingezet tijdens Paars II. De NOS-Raad van Bestuur heeft overigens de afgelopen drie jaar met name op het financiele dossier voor de publieke landelijke omroep duidelijk laten weten het op dat punt niet eens te zijn met Medy van der Laan.
Maria van der Hoeven, CDA-minister van Onderwijs heeft in ieder geval tijdelijk ook de portefeuille Media & Cultuur onder haar hoede verkregen. Beleidswijzigingen, zoals ook de nieuwe mediawet zal Van der Hoeven echter zolang het kabinet demissionair is niet kunnen behandelen. Wassenberg zegt verder af te wachten hoe de ontwikkelingen in Den Haag verlopen, voordat de Raad van Bestuur zich inhoudelijk uit kan laten daarover. Medy van der Laan is overigens in Indonesiƫ gewoon burger geworden. Ze vertrok als excellentie voor een werkbezoek en komt dus als burger terug naar Nederland dankzij haar ontslag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *