Engelstalige RNW2 bij Sky Digital UK

De Engelstalige zender van Radio Nederland Wereldomroep (RNW), RNW2 is sinds gisteren 24 uur per dag te horen voor alle Britse Sky Digital-satelliethuishoudens. Het tweede 24-uurs satellietkanaal van RNW omvat telkens de meest actuele Engelstalige uitzending met nieuws, reportages, documentaires, muziek en andere programma’s. RNW was tot 2005 te horen via de middengolf in het Verenigd Koninkrijk. Volgens woordvoerster Marjolein Hulst is de RNW2-uitzending voor het Britse eiland via Sky Digital een ‘een veel beter alternatief’. Radiobeluistering via satelliet is in het Verenigd Koninkrijk veel populairder dan elders. Sky Digital bedient in het Verenigd Koninkrijk 7,749 miljoen satelliethuishoudens en nog eens 427.000 Ierse satelliethuishoudens. Circa één derde van de Britse huishoudens kijkt daarmee met een satellietontvanger naar Sky. RNW – in het Engels aangeduid als Radio Netherlands Worldwide – huurt ten behoeve van de Britse uitzending satellietcapaciteit bij World Radio Network (WRN). De operator gebonden EPG-zenderplek is afgehuurd bij Sky op positie 0205. RNW was overigens al via de radiozender WRN English één uur per dag te horen via o.a. Sky Digital. De 24-uur uitzending van RNW2 is en blijft – samen met het Nederlandse RNW1 – ook via de Astra1 (ook via de EPG van Canal Digitaal Satelliet) en Hotbird te beluisteren alsmede via internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *