MTV Networks BV opent www.Videopinie.nl

MTV Networks BV heeft de website www.Videopinie.nl geopend. Met deze site wil het muziekzenderbedrijf de discussie laten voeren over bepaalde videoclips bij haar kijkers en doelgroep. Met name clips met expliciete of suggestieve beelden en/of teksten worden daarbij voorgelegd . Daarbij kunnen bezoekers de clips direct bekijken en aangeven waarom ze de bewuste clip wel of niet ‘veel te ver’ vinden gaan. De reacties komen direct onder de bewuste clip te staan.

Elke week zullen volgens woordvoerster Njusja Andersen drie à vier clips worden voorgelegd. De clips die te zien zijn, zijn ook al via de muziekzenders van MTV Networks BV (MTV, TMF, The Box) te zien. “We zullen voorzichtig met de meningen om gaan,” aldus Andersen. Om te voorkomen dat georganiseerd mensen uit bijvoorbeeld fundamentalistisch christelijke hoek één bepaalde mening massaal geeft, gaat MTV Networks BV voorzichtig om met de meningen. “Als het een gefundeerde mening is, dan zullen we dat nog eens onderzoeken in ons online onderzoekspanel, voordat we daar op zender iets mee doen,’ aldus Andersen. De site is vooral bedoeld ter bewustwording van expliciete elementen in videoclips bij jongeren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *