L1 en Omroep Brabant TV ook per eind november in DVB-T

De regionale tv-zenders L1 TV en Omroep Brabant TV zullen ook per eind november in DVB-T beschikbaar kunnen komen in resp. Limburg en Noord-Brabant. Dit zegt Caroline Ubachs, in antwoord op vragen van DutchMedia. Beide regionale publieke zenders zullen net als de andere tv-zenders free to air worden uitgezonden. TV Rijnmond, TV West en TV-Noord-Holland zullen uiterlijk per 27 november free to air worden gezet in Zuid-Holland, resp. Noord-Holland. Regio TV Utrecht zendt al ongecodeerd uit via DVB-T. KPN zegt nog niet te weten of er in de Randstad de publieke mogelijk al eerder dan 27 november (in een soort paralleleperiode analoog en digitaal) ongecodeerd worden geplaatst. De publieke radiozenders die gecodeerd in DVB-T, uitzenden, dus Radio 2, 3FM, Radio 4, Radio 5, Concertzender Nieuwe Stijl en de regionale publieke radiozenders blijven wel gecodeerd uitzenden en zijn via DVB-T alleen met een abonnement op Digitenne van KPN te beluisteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *