Kort nieuws: Kink FM, 100 % NL met nieuwe programmering Jean Mentens naar Curacao

Kink FM start komende maandag met een vernieuwde programmering. Het radiostation profileert zich daarbij voortaan iets meer met het ‘New Music’ idee naast ‘the alternative’. Jantien van Tol hierover: “Wij zijn altijd ‘the alternative’, daarbinnen proberen we altijd nieuwe genres te ontdekken en nieuwe muziek een plek te geven. Met zeven dagen in de week het ochtendprogramma ‘New Music’ laten we dat tot uitdrukking komen”. Het nieuwe muziekidee staat daarbij volstrekt los van dezelfde claim bij Slam! FM die zich veel meer op mainstreammuziek richt. In de tweemaandelijkse rapportages steeg het radiostation licht naar 0,4 % marktaandeel. Kink FM, dat alleen op kabel, satelliet en internet uitzendt, ziet op basis van de afgelopen cijferrapportages groeikansen. In de nieuwe programmering wordt in de avonden de themaprogrammering meer kansen geboden door deze een uur te vervroegen. Op dinsdag en donderdag komt er een nieuw concert-programma (Kink in Concert). Om de alternatieve hitlijst beter op de kaart te zetten, zal deze voortaan Kink 40 heten en niet langer Outlaw 41. Het dagelijkse ‘Avondland’ programma van Arjen Grolleman wordt overigens met een uur vervroegd; en de zondagprogrammering wordt iets meer gestroomlijnd.

100 % NL is vandaag gestart met haar ‘officiële’ programmering en heeft daarbij haar nieuwe website inclusief nieuw logo online geplaatst. Het radiostation dat op 8 juli jl. het zogeheten landelijke ‘A9-FM-kavel’ in gebruik nam, doet daarbij sinds vandaag ook mee aan het IntomartGFK Continu Luister Onderzoek. De radiozender is ook bezig met de opzet van een Nederlandse BV (RadioCorp BV) opdat een aantal de activiteiten van het radiostation via deze BV. Tot nu opereert het bedrijf onder het Finse Radiocorp OY. Later zal de radiozender zich presenteren aan media-inkoopbureaus. 100 % NL’s start van de (eerder bekend gemaakte) programmering betekent dat jocks zich per vandaag duidelijker kunnen profileren en de ‘harde’ start van de zender met Nederlandse pop, rock, urban en ‘disk-amazones” een feit is.

Kort voordat TweeVandaag EenVandaag wordt, maakt hoofdredacteur Jean Mentens (53) bekend komend najaar de AVRO/TROS actualiteitenrubriek te verlaten. Mentens zegt desgevraagd dat zijn vertrek niets te maken heeft met de omroeppolitiek en omroepontwikkelingen, maar simpelweg dat deze solidair is met zijn vrouw die naar Curacao verhuist. Jean Mentens zegt te vertrekken zodra een opvolger is gevonden voor de rubriek. In Curacao wil Mentens zich ook met media bezighouden. Mentens verklaarde dat deze nu eenmaal daarin gespecialeerd is en zich wil orienteren op mogelijkheden op dit warme koninkrijkseiland. Mentens is de eerste gezamenlijke hoofdredacteur voor twee omroepverenigingen van de rubriek TweeVandaag. EénVandaag – zoals de rubriek per komende maandag heet, heeft overigens haar website inmiddels daar op ingericht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *