2e Kamer aanvaardt wetsvoorstel omroepbezuiniging ivm digitalisering ethertelevisie

De Tweede Kamer heeft gister het wetsvoorstel aangaande de bezuiniging bij de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) als gevolg van de digitalisering van Nederland 1, 2 en 3 aanvaard. Indirect is de meerderheid van de Tweede Kamer daarmee accoord gegaan met het gewijzigde digitaliseringsplan voor Nederland 1, 2, 3 en de regionale publieke tv-zenders. Daarmee is een meerderheid in de Tweede Kamer ook min of meer accoord gegaan met de onderhandse overeenkomst die de NOS en Koninklijke KPN NV. In de discussie voorafgaande aan deze stemming vorige week, uitte met name de VVD kritiek op het niet uitvoeren van een aanbesteden voor het landelijke DVB-T netwerk van de NOS. Die zal nu na afloop van het contract in 2008 mogelijk alsnog plaats vinden.

De Tweede Kamer ging niet accoord met een voorstel van Martijn van Dam van de Partij van de Arbeid om niet accoord te gaan met het schrappen van 11 miljoen euro om de financiele situatie van de NOS te verbeteren. Van Dam wilde ook een korting van 10 miljoen op de omroepreserve ongedaan maken. Beide bezuinigingen zijn nu wel door de directe volksvertegenwoordiging geaccordeerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *