opnieuw uitstel omschakeling analoge naar digitale ethertelevisie

Er is opnieuw uitstel voor de uitschakeling van analoge ethertelevisie alsmede de introductie van een publieke landelijke digitale ethertelevisiemultiplex. Dit keer tot 11 december. Vanaf deze datum is het de bedoeling dat er in Nederland geen analoge ethertelevisie meer wordt uitgezonden, maar alleen nog DVB-T wat betreft ethertelevisie.

Voor de zomer was het nog de bedoeling dat de omschakeling op 29 oktober te laten plaatsvinden. Met de belofte tot ongecodeerde uitzendingen voor de publieke zenders, was dit uitgesteld tot 27 november. Het is de derde concrete datum die de kabinetten onder leiding van premier Balkenende meldt. Verantwoordelijk CDA-minister Maria van der Hoeven heeft de reden van het uitstel niet gemeld. Mogelijk is Koninklijke KPN NV niet tijdig klaar met de uitrol van de digitale ethertelevisiezenders. KPN zelf meldt op haar site nog de foutieve datum van 27 november, terwijl dit 11 december moet zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *