PCM-Beslissing TV Oase uitgesteld

PCM Uitgevers NV heeft een beslissing om wel of niet deel te nemen in de tv-zender TV Oase uitgesteld tot eind dit jaar. Eerder verklaarde PCM Uitgevers NV dat een dergelijke beslissing voor september jl. werd genomen. Ton aan de Stegge, bestuursvoorzitter van PCM Uitgevers NV liet zich op het Broadcast Omroepcongres twijfelend uit over de kansen voor TV Oase. Volgens de bestuursvoorzitter is het een kwestie van tijd voordat het publiek met andere modellen dan tv-zenders goed bereikt worden in een digitale omgeving. Met name voor de financieringsvraag is nog geen antwoord voorhanden, aldus Aan de Stegge die liet blijken nog zoekende te zijn naar mogelijke nieuwe (financiele) investeerders voor de tv-zender die zich met een ‘kwalitatieve’ programmering wil profileren voor hoger opgeleiden. TV Oase is een idee van Harry de Winter, voormalig tv-producent en zou oorspronkelijk in januari 2007 starten. Onduidelijk is of dit met het uitstel van een investeringsbeslissing van PCM Uitgevers NV nog haalbaar is.

Over de radiozenders Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM, waarvan PCM Uitgevers NV sinds eerder dit jaar een meerderheid bezit, zei Aan de Stegge dat gekeken wordt naar hoe deze zenders het beste te exploiteren en te bezien hoe de radiostations het beste aansluiting kunnen verkrijgen bij de rest van het uitgeversconcern. Aan de Stegge constateerde dat hetgeen de FD Mediagroep aan synergie heeft bewerkstelligd tussen BNR Nieuwsradio en het Financieele Dagblad een mooi voorbeeld is, maar zei zich te realiseren dat dit door de formatplicht van bijvoorbeeld Arrow Jazz FM voor zijn bedrijf moeilijker is te realiseren. Wel kijkt het bedrijf uit naar uitbreidingsmogelijkheden voor de Arrow-radiostations in een digitale (internet)omgeving. Tot nu zenden de Arrow-radiostations uit in een matige internerstream-kwaliteit (32 kbit/s, WMP).PCM Uitgevers NV is voor de meerderheid in handen van het Britse APAX Partners (52,5 % stemrecht)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *