Discovery HD ook in Nederland

De HDTV-zender van Discovery Channel zal per 1 november ook in Nederland beschikbaar komen. Dit heeft Discovery Communications International vandaag bekend gemaakt. Discovery HD bestaat overigens al voor o.a. Duitsland/Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk/Ierland, Canada, Zuid-Korea, Japan, Polen en de Verenigde Staten.

De nieuwe zender zal via het digitale HD-pakket van CAIW, Multikabel en Essent Kabelcom/@Home beschikbaar komen. Op een later moment zal de zender ook bij UPC worden aangeboden in het te lanceren UPC HD-aanbod. De zender zal vooralsnog niet worden aangeboden via Casema en andere infrastructuren. Discovery is nog wel in gesprek met Casema over de doorgiftevoorwaarden. Discovery HD maakt gebruik van haar HD-bibliotheek ‘Discovery Theater’.

De HD-versie van Discovery die voor Nederland bedoeld is, is een Pools/Nederlandse versie. In Nederland zal deze ondertiteld zijn, in Polen is deze versie Pools ingesproken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *