KPN komt met goedkoopste Eredivisie aanbod

KPN is gestart met het aanbieden van Eredivisievoetbal via twee premiumkanalen van Tele2 via DVB-T (digitale ethertelevisie). Het aanbod kost 6 euro per maand extra bovenop een ‘Digitenne van KPN’ abonnement. Daarmee is het Eredvisievoetbal als televisieprodukt op dit moment op de meest voordelige wijze via KPN verkrijgbaar. Samen met het betaalde DVB-T ‘Digitenne van KPN’ aanbod kost het voetbal 13,95 euro per maand als al een bestaande KPN-relatie (mobiel of vast telefoonabonnement) bestaat. Het is nog niet bekend wat Tele2 zal vragen als (nieuwe) wederverkoper van het DVB-T KPN-aanbod. Het volledige aanbod van Tele2 Voetbal blijft alleen via het Tele2 IPTV-netwerk beschikbaar.

Tot nu toe was buiten het Tele2 netwerk, het Eredivisievoetbal alleen via satelliet beschikbaar. Canal Digitaal Satelliet vraagt hiervoor 19,95 euro per maand, waarbij één kanaal geleverd wordt en verplicht minimaal een settopboxpakket (voor de commerciële zenders) van 3,33 euro per maand. Vooralsnog is Digitenne van KPN alleen in de Randstad beschikbaar, maar KPN werkt hard aan een uitrol buiten de Randstad opdat na 11 december het DVB-T aanbod ook in de rest van Nederland beschikbaar is. Onduidelijk is nog of dat via de dakantenne of huisontvangst-variant zal zijn.

ZDF, de tweede Duitse publieke zender is overigens verdwenen bij Digitenne van KPN. ZDF was de enige buitenlandse niet-Nederlandstalige publieke zender die in het aanbod aanwezig was. Officieel stelt KPN dat ZDF is verdwenen ‘in verband met een herindeling’ voor het nieuwe voetbalaanbod. Het ‘tweede’ voetbalkanaal is overigens nog niet gestart via DVB-T, maar ‘de komende weken’ worden geactiveerd, aldus KPN op haar website. Het is mogelijk het voetbal met één abonnement bij KPN op drie smartcards te gebruiken.

Voor de weinig Mine-klanten die KPN als eerste gebruikers heeft (IPTV/xDSL TV aanbod van KPN), heeft het telecombedrijf het voetbalaanbod inmiddels ook geactiveerd. Onduidelijk is wat het commerciele aanbod aldaar is. Wel is duidelijk dat het daarbij gaat om vier kanalen, waarvan er inmiddels twee zijn gestart.

KPN Mediavoorlichting meldde tot vandaag desgevraagd tegenover DutchMedia geen uitspraken aan de pers te willen doen over het nieuwe voetbalaanbod, maar ‘zeer binnenkort’ met persinformatie te komen. Tele2 meldde eerder tegenover DutchMedia ‘over enkele weken’ duidelijkheid te geven over haar aanbod. Het aanbod van KPN is via de eigen website wereldkundig gemaakt.

2 thoughts on “KPN komt met goedkoopste Eredivisie aanbod”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *