Talpa 24 uur per dag; Nickelodeon op kanaal The Box, The Box ingeperkt

Talpa gaat per 16 december aankomende 24 uur per dag uitzenden. Talpa neemt hiertoe het kanaal van Nickelodeon over per 16 december. Nickelodeon zal per 1 december uitzenden op het kanaal van The Box. The Box zal hiertoe haar zendtijd inperken en alleen ‘savonds en ‘s nachts blijven uitzenden met comedyseries en ‘s nachts urbanmuziek. Nickelodeon zal daarbij haar zendtijd uitbreiden naar 14 uur per dag en van 06 tot 20 uur uitzenden. De kinderzender van MTV Networks zal met de uitbreiding als enige commerciĆ«le jeugdzender de concurrentie met Z@p en VRT Ketnet volledig aankunnen, aangezien deze tot resp. 19 en 20 uur uitzenden. Voordat Talpa startte was Nickelodeon 24 uur per dag te zien.

Talpa wil nog geen uitspraken doen over hetgeen zij overdag gaat uitzenden per 16 december, maar zegt desgevraagd dat hiermee wel de wens voor een 24 uur per dag programmering uitkomt. Woordvoerder Marc van Hal wil desgevraagd niet ingaan op het lanceermoment voor een tweede zender. Volgens Van Hal gaan de voorbereiding hiervoor ‘gewoon door’, maar is de aanleiding om 24 uur te kunnen uitzenden komen te vervallen omdat dit medio december wordt gerealiseerd. Hoeveel Talpa betaalt voor de overname van het kanaal is onbekend. Tot 16 december betaalt Talpa voor de ‘huur’ van avondzendtijd op het kanaal dat nu nog in handen is van MTV Networks.

Na deze transactie stopt MTV Networks met de interactie-elementen van The Box. De
geregionaliseerde mogelijkheid om clips op te vragen stopt; het kanaal wordt landelijk. MTV Networks kreeg als gevolg van de overname van Viva Media in Duitsland The Box in in het najaar van 2004 in handen. Volgens een MTV-woordvoerster was de afgelopen tijd te voorzien dat het concept zou verdwijnen. Daarbij wijst de woordvoerster op een steeds verder gaande digitalisering en internet. Het kanaal liep ‘niet zo goed’, aldus de woordvoerster. Na de overname heeft MTV Networks verschillende concepten voor The Box uitgevoerd. Volgens de woordvoerder blijft de naam van het kanaal ‘s avonds en ‘s nachts vooralsnog The Box; op de vraag of het kanaal op termijn ‘s avonds en ‘s nachts (net als in Duitsland) Comedy Central zal heten, kon de zegsvrouwe geen antwoord geven. MTV Networks zegt overigens in de digitale omgeving ‘te werken’ aan een ‘eigen plek voor urban muziek en lifestyle’. Op 1 augustus jl. schrapte MTV Networks het urbankanaal TMF Pure om plek te maken voor MTV Brand New in de digitale kabelpakketten.

Canal Digitaal Satelliet zegt desgevraagd dat op satelliet de nieuwe combinatie Nickelodeon/The Box per 16 december te zien zal zijn via het zogeheten ‘basispakket’ (7,95 euro per maand). Talpa blijft overigens via hetzelfde pakket via satelliet beschikbaar, maar wordt dus een 24 uur per dag-zender. Op de kabel zijn beide kanalen regulier te zien. Voor het Digitenne via KPN-netwerk is MTV Networks in gesprek geweest om de zender ook via DVB-T aan te kunnen bieden. MTV Networks heeft na de transactie drie 24 uur kanalen in handen; thans zijn dit er vier.

One thought on “Talpa 24 uur per dag; Nickelodeon op kanaal The Box, The Box ingeperkt”

  1. meneer of mevrouw ik heb geen nickelodeon meer op de tv!ik dacht u weet wel wat ik moet doen-want het is mijn lievelings zender maar ik kan er niet zonder alstubliefd mailt u me terug! please

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *